Just another free Blogger theme

srijeda, 1. svibnja 2013.

Fudbaleri Borussije iz Dortmunda plasirali su se u finale Lige prvaka iako su večeras u Madridu poraženi od Real Madrida rezultatom 2:0.
 Pirova pobjeda Reala: Borussia u finalu Lige prvaka

Real je odlično otvorio susret. Već u četvrtoj minuti Gonzalo Higuain se našao sam pred Romanom Weidenfellerom, ali je golman Borussije fantastičnom reakcijom spasio svoj gol. Iako je Real imao više od igre u 13. minuti je Borussija zaprijetila. Lewandowski se  našao u prilici, ali je Lopez sjajno odbranio.

Uzvratio je potom Real. Imali su dvije stopostotne prilike u 14. minuti, ali do gola nisu mogli. Ronaldo je prvi šutirao sa desetak metara, ali Weidenfeller ponovo sjajno brani, a potom je Ozil izašao sam pred golmana gostiju, no šutirao je pored gola.

Potom je Borussia umirila igru. Real je imao veći posjed lopte, ali nisu do kraja prvog poluvremena uspjeli stvoriti ozbiljniju priliku pred golom Weidenfellera, pa se na odmor otišlo rezultatom 0:0.

Drugo poluvrijeme je pokušajem otvorila Borussia. Lewandowski je iz dobre situacije šutirao preko gola, da bi u 50. minuti Poljak imao još jednu veliku priliku. Reus ga je proigrao, a Lewandowski pogađa prečku gola Reala.

Novu veliku priliku Borussija je imala u 62. minuti. Reus je pobjegao odbrani  Reala, uposlio je Gundogana koji sa samo šest metara uspjeva promašiti, odnosno Diego Lopez mu je fantastično odbranio udarac.

Real jednostavno nije uspjevao ozbiljnjije ugroziti gol Weidenfellera u nastavku susreta. Ronaldo je u 70. minuti imao šut, ali je lopta otišla preko gola. Kaka je zatim imao pokušaj, no i Brazilac je bio neprecizan. Posljednji pritisak Reala urodio je plodom u 83. minuti. Brzu akciju Kake i Ozila završio je Karim Benzema za vodstvo Reala od 1:0.
Sergio Ramos je u 88. minuti iskoristio zbunjenost odbrane Borussije, te je na asistenciju Benzeme sjajnim golom pogodio za 2:0, što je probudilo nadu Reala u prolaz u finale.
Do kraja susreta Real nije uspio postići i treći gol koji bi ih odveo u finale, a u Londonu će igrati Borussija.


Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Pellentesque volutpat volutpat nibh nec posuere. Donec auctor arcut pretium consequat. Contact me 123@abc.com

0 komentari:

Objavi komentar