Just another free Blogger theme

ponedjeljak, 25. ožujka 2013.




Reprezentacija Makedonije porazom kod kuće od Belgije izgubila je sve šanse za plasman na Mundijal u Brazil, ali do kraja kvalifikacija žele pomrsiti račune favoritima i časno se oprostiti od ovog ciklusa.



Makedonci su igrali sjajno u prva četiri kola, kada nisu imali dovoljno sreće u utakmicama protiv Hrvatske, a nakon velike pobjede kući nad Srbijom ambicije su naglo porasle i postojala je nada da se ipak mogu umiješati za neko od prva dva mjesta u grupi. Međutim, utakmica u petak protiv Belgije pokazala je da još nisu sposobni za najveće domete i sjajna Belgija je predvođena maestralnim Hazardom protutnjala kroz Skoplje i osvojila tri boda. 
Sa osvojena četiri boda iz pet utakmica Makedonija je izgubila sve šanse za prve dvije pozicije, ali će se do kraja boriti da osvoje što više bodova što je za SportSport.ba ekskluzivno kazao i 25-godišnji stoper Danijel Mojsov, koji nam je kazao nešto više o narednim utakmicama reprezentacije Makedonije, te igrama Bosne i Hercegovine.
"Teško nam je pao poraz od Belgije sa kojim smo izgubili šanse da budemo među dvije ekipe u grupi. Belgijanci imaju sigurno jednu od najboljih ekipa trenutno u Evropi i siguran sam da bi oni mogli biti iznenađenje na narednim svjetskim i evropskim prvenstvima jer imaju veoma mladu i dobro posloženu ekipu", kaže bivši igrač Vardara i Vojvodine.
Sutra ponovo igrate protiv Belgije, ovaj put na njihovom terenu?
"Nezahvalno je bilo šta najavljivati, ali sigurno je da se nećemo unamprijed predati i idemo pokušati iznenaditi sjajne domaćine koji bi pobjedom protiv nas bili blizu plasmana u Brazil. Neće biti iznenađenje ako ostanemo neporaženi jer smo u četiri od pet utakmica u ovim kvalifikacijama bili ako ne bolji onda sigurno ravnopravan protivnik Hrvatskoj, Srbiji, Škotskoj i Velsu", potajno se nada igrač ukrajinskog prvoligaša Tavryie.
Hrvatska i Belgija do kraja će voditi mrtvu trku za prvo mjesto u grupi
"Moje mišljenje je da su Belgijanci kvalitetniji od reprezentacije Hrvatske koja je nepredvidiva jer kada svi misle da će podbaciti oni odigraju fenomenalno i izdignu se uvijek iznad svih problema i pritisaka u i oko reprezentacije. Ne treba zaboraviti da Belgija gostuje u Zagrebu i ta utakmica bi mogla odlucna.


Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Pellentesque volutpat volutpat nibh nec posuere. Donec auctor arcut pretium consequat. Contact me 123@abc.com

0 komentari:

Objavi komentar