Just another free Blogger theme

petak, 22. ožujka 2013.



Danska pobijedila Češku u gostima, remi Švedske i Irske

U odigranim utakmicama skupina B i C, Bugarska i Austrija upisale su identične pobjede od 6:0 nad Maltom, odnosno Farskim otocima. Raspoložena Danska uvjerljivo je pobijedila Češku na gostujućem terenu, a utakmicu bez pogodaka odigrali su Švedska i Irska. Njemačka je u gostima očekivano svladala Kazahstan...

Grupa  B

Bugarska - Malta 6:0
(Tonev 6', 38', 68', Popov 47', Gargorov 55', Ivanov 78')
Utakmica u Sofiji bila je lišena bilo kakve neizvjesnosti. Već u šestoj minuti domaćin je poveo pogotkom Alexandra Toneva koji se pokazao iznimno raspoloženim tijekom cijelog susreta. Drugi je pogodak Tonev upisao u 38. minuti i tim je pogotkom postavljen rezultat od 2:0 s kojim se otišli na odmor.
Prednost Bugara narasla je već u nakon dvije minute drugog poluvremena kada se u strijelce upisuje Ivelin Popov nakon asistencije Georgija Milanova. Četvrti pogodak bio je djeloEmila Gargorova u 55. minuti kada ga je proigrao Vladimir GadzhevHat-trick udarcem iz daljine u 68. minuti upisuje Tonev, a konačan rezultat od čak 6:0 postavio je Ivan Ivanov u 78. minuti susreta.
Bugarska je ovom pobjedom učvrstila drugo mjesto iza Italije u skupini B, dok je Malta na posljednjem mjestu skupine bez ijednog upisanog boda.
Češka - Danska 0:3
(Cornelius 57', Kjaer 67', Zimling 82')
Danska je upisala vrijednu pobjedu u gostima i to lakše nego što se moglo očekivati. Česi su imali svojih prilika, a Petr Čech primio je prve pogotke nakon što je u posljednjim trima utakmicama uspio sačuvati mrežu netaknutom. Ipak, raspoloženi gosti na kraju su upisali uvjerljivu pobjedu.
Prvo je poluvrijeme ostalo bez golova, a dobre prilike nisu iskoristili Vladimir Darida teChristian Eriksen. Agresivnost Danaca došla je do izražaja u 57. minuti kada Andreas Cornelius zabija za minimalno vodstvo. za drugi pogodak trebalo je dočekati 67. minuti i akciju u kojoj je Eriksen nabacio loptu, a glavom je pospremio Simon Kjaer.
Pobjedu je u 82. minuti potvrdio Niki Zimling, a konačan rezultat od 0:3 priskrbio je Dancima tri boda koja su ih bodovno izjednačila upravo s Česima. Obje ekipe sada imaju po pet bodova i nalaze se iza Italije i Bugarske u skupini B.

Grupa  C

Kazahstan - Njemačka 0:3
(Schweinsteiger 20', Götze 22', Müller 74')
Nijemci su upisali očekivanu gostujuću pobjedu u Astani, a iako konačan rezultat možda sugerira drukčije, posao im nije bio nimalo lagan. Igrači Joachima Löwa kontrolirali su loptu u prvom djelu utakmice, no teško su dolazili do prilika za gol. Ipak, u 20. minuti dogodio se pad u koncentraciji domaćih igrača, što je dovelo do dva pogotka u samo tri minute koji su Nijemcima omogućili lakše disanje. Autor prvog pogotka bio je Bastian Schweinsteiger, a drugi je pogodak u 22. minuti postigao Mario Götze.
Najbolju priliku za smanjenje zaostatka imao je Ulan Konysbaev u 69. minuti, no njegov je udarac završio na prečki. Pet minuta poslije, konačan rezultat od 3:0 postavio je Thomas Müller nakon asistencije Mesuta Özila.
Nijemci sada imaju 13 bodova i vodeća su momčad skupine C. Kazahstanci se nalaze na pretposljednjem mjestu sa samo jednim osvojenim bodom.
Švedska - Irska 0:0
Jedinu utakmicu bez pogodaka u skupini C odigrali su Švedska i Irska. Bila je to utakmica u kojoj nijedna momčad nije znala iskoristiti prilike koje su se otvorile. Gostujuća obrana puno je pažnje posvetila Zlatanu Ibrahimoviću, pa on i nije imao mnogo mogućnosti za kreaciju ili pogodak, iako je u par navrata neugodno zaprijetio Davidu Fordeu.
Irska je u nekoliko navrata pokušala zaprijetiti preko Robbiea Keanea i Shanea Longa, ali ni njihovi pokušaji nisu bili precizni. Ovaj remi nije donio nikakav pomak nijednoj ekipi, ali razveselit će Nijemce koji trenutno imaju pet bodova prednosti pred Šveđanima.
Austrija - Farski otoci 6:0
(Hosiner 8', 20', Ivanschitz 28', Junuzović 77', Alaba 78', Garics 82')
Austrijanci nisu imali problema s Farskim otocima na domaćem terenu. Poveli su već u osmoj minuti pogotkom Philippa Hosinera, a svoj je udio u tom pogotku asistencijom imao Christian Fuchs. U 20. minuti Hosiner drugi put šalje loptu u mrežu, a osam minuta poslije njega to isto čini i Andreas Ivanschitz.
Golijada se nastavila u drugom poluvremenu i to u 77. minuti kada nakon nekoliko neuspješnih pokušaja, od kojih je najbliži bila prečka Davida Alabe, Austrija daje i svoj četvrti gol. Strijelac je bio Zlatko Junuzović. Samo minutu poslije, i Alaba se ipak upisao u strijelce, a četiri minute nakon njega isto je učinio i Gyorgy Garics, odredivši konačan rezultat od 6:0.


Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Pellentesque volutpat volutpat nibh nec posuere. Donec auctor arcut pretium consequat. Contact me 123@abc.com

0 komentari:

Objavi komentar